fbpx

Wie bied deze begeleiding bij scheiding en uit elkaar gaan met kinderen?

Kindercoach Druten

Opleidingen
Sociaal pedagogisch medewerker – afgerond 2007
Kindercoach – afgerond 2015
Kindertekeningen analyseren – afgerond 2015
Kindervoedingsadviseur – afgerond 2016
Rouwverwerking bij kinderen – afgerond 2018
Rouwverwerking scheiding – afgerond 2018
Ik ben 9 specialist – afgerond 2018
Speltherapie (basis) – afgerond 2019
Mindfulness voor kinderen – nog niet afgerond

Mijn verhaal

Ik ben Mandy Frederiks – Groenen, geboren in Nijmegen en opgegroeid in Puiflijk. In 2012 ben ik getrouwd met René en zijn we trotse ouders geworden van onze tweeling. We hebben 9.5 jaar in Ewijk gewoond en sinds 2017 wonen we in Druten. Terug in het mooie Maas & Waal. 

Ik ben werkzaam als gastouder in mijn eigen onderneming: Koeties Gastouderopvang. Omdat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen ben ik in 2014 gestart met een opleiding tot Kindercoach. Hiervoor behaalde ik in 2015 mijn diploma.

Ik merkte echter al snel dat ik niet alleen binnen mijn opvang maar ook daarbuiten kinderen, ouders en gezinnen wil helpen. Dat was het ontstaan van mijn kind- en gezinscoach praktijk Feelings.

Toen onze meiden drie jaar waren is mijn opa, hun opi overleden. Mijn familie is erg hecht, zeker in de tijd dat mijn opa ziek was. De laatste dagen zijn wij veel bij hem geweest, onze meiden gingen gewoon mee.

Kinderen zijn (afhankelijk van de leeftijd) snel in schakelen. Ze kunnen even heel verdrietig zijn maar dan weer vrolijk gaan spelen. Dat is meteen een valkuil…

Kinderen verwerken dingen heel anders en ze beleven alles op een andere manier dan wij dit doen. Voor hun is het ziektebed van een dierbaar persoon of overlijden nieuw. Ze krijgen te maken met emoties van zichzelf en van andere waar ze nog niet mee te maken gehad hebben. Ze hebben vragen en afhankelijk van de leeftijd fantasieën. Ze trekken zich vaak terug omdat ze merken dat de volwassene verdrietig zijn en veel te regelen hebben.

Vaak vergeten we wat een impact een rouwproces op kinderen kan hebben in de toekomst. Een juiste begeleiding hiervan kan problemen in de toekomst voorkomen. Het is zo ontzettend waardevol! Iets waar je zeker niet op moet besparen.

Mijn  praktijk ben ik in 2015 in Ewijk gestart, in 2017 zijn wij naar Druten verhuisd en sindsdien zit ik met mijn praktijk in Duten.

Mijn praktijkruimte zit aan onze leefruimte vast. Kinderen voelen zich er vaak snel thuis. Er hangt een prettige en huiselijke sfeer. Er zijn voldoende parkeer mogelijkheden. Zowel bij ons op de oprit als tegenover onze woning op de openbare parkeerplaatsen. De bus (lijn 165) stopt voor onze deur waardoor mijn praktijk ook via het openbaar vervoer prima te bereiken is.

Voorheen ging ik naar de gezinnen thuis, maar ik merkte al snel dat het prettig is een eigen ruimte te hebben waar ik alle benodigde spullen binnen handbereik heb. Hierdoor kan ik snel schakelen en echt inspelen op het kind. Wanneer er spraken is van een ernstig zieke dierbare kan ik in overleg bij jullie thuis komen.

praktijk ruimte feelings coaching
Feelings Coaching

Ieder kind verdient het om z'n eigen superheld te zijn.

– Mandy Frederiks –

Schuiven naar boven